• Варна
  2°
  тъмни облаци
  Влажност: 72%
  Вятър: 5m/s N
  Плажовете опустяват. Слънчев бряг без спасители от утре
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Visit Nessebar
  Снимка: Visit Nessebar

  Плажните ивици в Слънчев бряг – северна, централна и южна, стават неохраняеми от 1 октомври. Последният работен ден на морските спасители изтича след 18,00 часа днес. Така от първия ден на октомври на практика сезон лято 2019 е закрит. От курорта предупреждават всички летовници, които все още са на почивка там да бъдат особено внимателни при влизането в морето, пише dnes.bg.

  От началото на сезона сигурността на туристите бе гарантирана чрез водно спасителна дейност, както изискват нормативните разпоредби.  От 1 септември започна поетапно редуциране на броя на спасители в съответствие с намаления брой на туристите, а от 15-ти септември на ивицата останаха няколко мобилни двойки, които бдяха за сигурността на всички плажуващи.

  “Отчитаме един добър сезон, въпреки трудностите. Равносметката е, че приключваме сезона без тежки инциденти. Плажът бе обезпечен не само с професионални спасители, но и с денонощна охрана. Служителите следяха стриктно за реда на ивицата и предотвратиха опити за кражби от разсеяни туристи. За заловените на място крадци  незабавно сме информирали органите на МВР“, заяви управителят на плажа в Слънчев бряг Кирил Спасов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *