Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Напредва ремонтът на НУ “Васил Левски”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

70% от топлоизолацията на НУ „Васил Левски“ вече е налепена, а сградата е шпаклована с мрежа. В основите й е сложен фибран с цел хидроизолация, а за сметка на строителя е положена временна хидроизолация на покрива с оглед защита от дъждове. Това става ясно от страницата на район “Аспарухово” в социалната мрежа Facebook.

До края на тази седмица ще стартира подмяна на дограмата по северната фасада, като по план в рамките на 10 дни монтажът й трябва да бъде приключен. В цялата сграда се изгражда нова ел. инсталация. Бетоновите работи по укрепването на първия етаж са напълно завършени, както и предписаните от конструктора метални укрепвания на колоните.

НУ Васил Левски 2

Процесът по туркретирането на сградата в следствие на извършените проби от съдебните експертизи също приключи. Зидарията е изпълнена на 100%, хастарната мазилка на зидарията – на 90%. Металната конструкция за покрива е поръчана и в момента се изработва, излят е фундамента за крана и предстои монтажа му пред входа на сградата.

Всички строителни дейности се изпълняват в срок съгласно сключения договор и утвърден линеен график, като към момента на обекта работят 27 души. Предвижда се ремонтът да приключи през февруари 2020 г.

НУ Васил Левски 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *