Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
“В кръг” с три награди от “Златна Роза”, големият победител е “Бащата”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

В кръг

Филмът “Бащата” на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов спечели голямата награда на 37-ия фестивал на българския игрален филм “Златна роза”. Лентата беше отличена още за сценарий и за най-добра мъжка роля за тандема Иван Станев и Иван Бърнев.

След като взе две от най-престижните награди на кинофестивала в Сараево („Сърцето на Сараево“ за най-добра актриса за Ирини Жамбонас и наградата Cineuropa за изключително постижение в европейската аудиовизуална култура), „В кръг“ взе нови три награди. Специалната награда на град Варна, отново висока оценка за Ирини Жамбонас, която получи награда за най-добра женска роля и награда на публиката.

Като най-добър режисьор бе отличен Драгомир Шолев за лентата “Прасето”. Филмът, който разказва за насилието в училище, се сдоби и със Специалната награда на журито. За операторско майсторство беше награден Веселин Христов за “Сестра” на режисьорката Светла Цоцоркова. В късометражния конкурс Голямата награда е за филма “Нина” на Христо Симеонов.

„Изключително сме доволни и благодарни за наградите. Със сигурност ценим всяка една, но за мен наградата на публиката е голям успех, защото за нас родната публика е най-важна и щом още с първата ни прожекция в България тя ни оценява така високо, значи сме си свършили работата“, сподели режисьорът на “В кръг” Стефан Командарев.

Това е вторият филм от планираната трилогия след реализацията на „Посоки“. Той разказва историите на три двойки патрулиращи полицаи в нощна София. В лентата ще видим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *