Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
В три населени места във Варненско водата с отклонения в нормите
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Чешма

В три населени места във Варненска област са констатирани отклонения в нормите за качеството на питейната вода през периода 16 – 30 септември 2019 г. Изследвания са направени в общо осем населени места, става ясно от бюлетина на Регионалната здравна инспекция.

Водата от ведомствен водоизточник „Прибой“ е била със завишен остатъчен свободен хлор (1,00 mg/l, при стойност и допуск на показателя 0,3-0,4mg/l).  В село Сладка вода са установени отклонения по показателите „колиформи“ и „ешерихия коли“ (8 КОЕ/ мл при норма 0КОЕ/мл). Незначителни отклонения по показателя „колиформи” са констатирани и във водата от местна чешма в село Млада гвардия.

Издадени са предписания до управителя на „Прибой” ООД за осъществяване на контрол на процеса на дезинфекция на водата, до ръководителя на ЕТР при „ВиК-Варна” ООД за установяване на причините и за отстраняване на замърсяването на питейната вода в с. Сладка вода и до кмета на община Провадия за поставяне на трайна маркировка върху чешмата в Млада гвардия, че „водата е негодна за пиене”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *