• Варна
  2°
  разкъсана облачност
  Влажност: 74%
  Вятър: 9m/s N
  След “Томас Кук” фалит и у нас – “Астрал Холидейз” спира работа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимка: Pixabay

  След британският туроператор Thomas Cook, който прекрати дейността си на 23 септември, налице е и първият фалит в туристическия сектор у нас, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

  “С огромно съжаление и разочарование искаме да Ви съобщим, че се налага да прекратим дейността и да започнем процедура по обявяване в несъстоятелност на “Астрал Холидейз Интернешънъл” АД от 07.10.2019 г. след почти 24 години присъствие на туристическия пазар и въпреки неимоверните усилия на ръководството и служителите”. Това гласи съобщението на интернет страницата на туристическата компания.

  От Астрал Холидейз съобщават, че са предприели всички необходими мерки и са изпълнили всички свои задължения във връзка със Закона за туризма, като от компанията имат сключена застраховка с ЗК “Уника”.

  Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от “Астрал Холидейз Интернешънъл” АД, които в момента се намират зад границата, са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети или отказ за настаняване в хотели или други туристически услуги.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *