• Варна
  6°
  ясно небе
  Влажност: 48%
  Вятър: 6m/s ENE
  Борят насилието в училище чрез медиация
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  състезание по медиация

  Единственото в България състезание по медиация за ученици ще се проведе във Варна на 19 oктомври 2019 г. Събитието се организира от Институт „Итера“ и Камара на медиаторите в България. Част е от проекта “Превенция на насилието в училище чрез методите на медиацията”, който се организира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Превенции“.

  Целта на състезанието по медиация е да даде на учениците практически техники и умения за водене на преговори, управление на конфликти и ефективна комуникация. Състезанието се провежда за втори път в България. В него ще вземат участие ученици от училищата, които се подготвят за въвеждане на процедурата по медиация в образованието.

  Всички желаещи да се включат в състезанието, трябва да заявят своето участие до 14 oктомври 2019 г., като попълнят електронната форма на интернет сайта на Институт „Итера“- www.itera.bg. Едно училище може да излъчи 1 отбор от 4 души. Спечелилите първо, второ и трето място ще бъдат обявени по време на официалното честване на Дните на медиацията на 13 ноември 2019 г. от 10 часа.

  В рамките на официалното честване ще се проведе и награждаването на победителите в първото в България състезание по медиация за ученици. Всички участници в състезанието, училищата и техните треньори ще получат сертификат за участие.

  Спечелилите първо, второ и трето място ще получат диплом, плакет и предметни награди, осигурени от партньорите на Камара на медиаторите в България. Проектът „Медиация в училище“ е иновативен проект, който се реализира за пръв път в България. Организира се с подкрепата на Регионално управление на образованието- Варна и Община Варна, Дирекция „Превенции“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg