• Варна
  6°
  ниска облачност
  Влажност: 56%
  Вятър: 2m/s N
  Висш чиновник от МО свързан с истерията за “отнети” деца от родителите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  министерство на отбраната
  Чиновник от Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им. Това потвърди вицепремиерът Томислав Дончев по повод паниката в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата.

  Говорих с вицепремиера Красимир Каракачанов и той ми обеща, че ще вземе мерки, заяви Дончев, цитиран от столични медии. В организирането на истерията са участвали както външни фактори, така и български политици, чиновници и евангелистки пастори, заяви още Дончев, цитиран от frognews.bg.

  “Специално искам да обърна внимание на всички политици, които имат склонност да се заиграват с тази тема. Има граници, които не бива да се минават”, предупреди вицепремиерът. Има сценарии и службите го разследват от няколко месеца, допълни Дончев и определи ситуацията като целенасочена атака.

  “Не, не сме го проспали. Следим го от няколко месеца. Това си е умело режисирано мероприятие, което тръгна от социалните мрежи. Много малко българи вярват, че пътническите самолети пускат отгоре отрова, обаче когато става дума за децата, българинът е свръхчувствителен. Това има за цел да държи хората в подозрение, паника, да раздели обществото и да всее несигурност. Това вече не е политически въпрос”, каза вицепремиерът.

  Той отказа да даде повече подробности по случая с аргумента, че това е безпрецедентна ситуация. “При условие, че и служби, и МВР, и прокуратура работят по темата, не очаквайте в момента да ви изредя организации и имена – има и вътрешни, и външни фактори”, добави вицепремиерът.

  По-рано тази сутрин пред Нова телевизия вицепремиерът посочи, че тази истерията с “отнетите” деца не е толкова невинна, колкото изглежда на пръв поглед. Премиерът Бойко Борисов също призова медиите да не възпроизвеждат фалшиви новини за отнемане на деца от семействата им: “Как може да се тиражира лъжа, че норвежците са дали пари, за да им изнасяме деца – да ги натовари на влак и да ги изнася… Това как може да им мине през ума?”.

  Мълвата за отнемане на деца от училище днес достигна и Пазарджишко. Засегнати са две учебни заведения в Пещера и училището в ромския квартал на град Пазарджик. Част от децата отсъстват от учебните занятия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg