Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Осъдиха условно младеж, откраднал и причинил щети на кола
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: ThinkStock/Getty Images
Снимка: ThinkStock/Getty Images

22-годишен младеж беше осъден от Районен съд – Варна за противозаконно отнемане на чужд автомобил. Деянието е извършено в Аксаково през нощта на 7-ми срещу 8-ми май миналата година. Въпросната вечер подсъдимият консумирал алкохол в заведение и на прибиране към дома си забелязал паркиран на тротоара автомобил с оставен в гнездото контактен ключ. С камък младежът счупил стъклото на предната дясна врата, проникнал в колата и я привел в движение.

Под въздействие на алкохола той изминал с чуждия автомобил едва няколко метра и го ударил странично в бордюр, като очевидци на случилото се веднага подали сигнал на тел. 112 и полицейски екип го задържал на местопроизшествието.  В резултат на деянието са последвали повреди по превозното средство – счупване на стъкла и огъване на носач, на обща стойност за около 300 лв.

22-годишният подсъдим е неосъждан. Районният съд във Варна му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и направените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *