• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 49%
  Вятър: 2m/s S
  Немски топ ортопед ще оперира във варненската МБАЛ “Света Анна”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  снимката е илюстративна
  Снимката е илюстративна.

  Две демонстрационни операции с гост-оператор проф. д-р Хайнц Рьотингер ще бъдат извършени в МБАЛ “Света Анна – Варна” в понеделник, 14 октомври 2019 г. Създателят на предно-латералния достъп за ендопротезиране на тазобедрена става (Röttinger approach) ще влезе в операционната на варненския “Пирогов” с двама български ортопеди – проф. Пламен Кинов и доц. Мартин Бърнев.

  Международният екип ще извърши смяна на тазобедрени стави по метода на проф. Рьотингер. “Модерната методика е миниинвазивна, атравматична за меките тъкани и гарантира по-бързо възстановяване на пациента”, коментира доц. Мартин Бърнев.

  Началният час на демонстрационните операции в понеделник е 8,30 в Клиниката по ортопедия и травматология. В лекционната зала на 7-ия етаж ще има възможност за наблюдение на интервенциите в реално време. Операциите ще се излъчват посредством видеовръзка в лекционните зали, последвани от дискусия с проф. д-р Хайнц Рьотингер и екипа, извършил процедурата.

  Между 8,30 и 9 часа ще има предоперативна дискусия на проф. Кинов, проф. Рьотингер и доц. Бърнев с журналисти и участници в събитието. От 9 до 9,45 ще бъдат лекциите на проф. Рьотингер – “Достъп  при тазобедрено протезиране (достъп на Рьотингер), ревизионно тазобедрено протезиране с модулно стебло Reclaim, Pinnacle Revision, Gription TF в залата на Kлиниката по Oртопедия и Траватология на МБАЛ Света Анна. Операциите ще бъдат от 10 до 12,15 часа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg