• Varna
  8°
  ръмеж
  Влажност: 87%
  Вятър: 8m/s ENE
  Хубавата Елена от Ереван идва за концерт във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  След изключително успешно дипломиране Елена Нигохосян отново поема пътя към родната Армения. Там продължава образованието си в Музикалния колеж „Романос Меликян като едновременно с това дава уроци по китара. Елена участва дейно в културния живот на Колежа и след неговото завършване.

  В Армения Елена активно се занимава с множество благотворителни организации и събития, а нейният музикален талант, изразителността и убедителността на изпълнения й я правят лесно различим и запомнящ се на сцената артист. Самата Елена споделя, че на арменски предпочита да пее патриотични песни, защото харесва звученето им с китара. Убедена е, че патриотичните песни обединяват духовните сили на сънародниците й и затова не пропуска да ги изпълнява на всеки свой концерт.

  През 2011 г. Елена създава свой канал в YouTube, което разширява мащаба на нейната популярност. Певицата изпълнява своята музика толкова категорично на перфектен испански, френски и английски език, че се налага да приеме артистичното име Елена Ереван, за да подчертае безусловно арменския си произход. Нейният инструментален и вокален талант добавя дълбочина на някои от най-популярните световни хитове в музиката.

  Съвсем скоро след създаването на канал в YouTube, младата певица получава и първите  покани отвъд океана за концерти в Лос Анджелис, Бостън, а през 2016-та година звукозаписна компания в Канада, издава и първия самостоятелен албум на Елена.

  Професионалната биография на младата изпълнителка разписват множество концерти в родината Армения, Германия, Франция, Бразилия, Австрия, Русия, Гърция, Украйна, Иран и Испания, където свири заедно с легендарните Джипси Кингс. През 2019-та година Елена Ераван е част от проекта за серия концерти в памет на Шарл Азнавур.

  Творчество на Елена Ереван е вълнуваща музикална картина, от която струи духовният извор на народното творчество на Армения, страстта от горещите брегове на Испания,  лиричната музикална приказка на Франция и продължава до края на света.

  Концертът ще се състои на 3-ти ноември в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ от 18:00 ч. при вход свободен и е част от Културния календар на Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“ – Варна.

  хубавата Елена

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *