• Varna
  12°
  разкъсана облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s E
  Във Варна ще се проведе второто състезание по медиация за ученици
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  2

  Събитието се организира на 19 Октомври от Камара на медиаторите в България и Институт „Итера“

  Единственото в България състезание по медиация за ученици ще се проведе във Варна на 19 Октомври 2019 г. Събитието се организира от Институт „Итера“ и Камара на медиаторите в България.

  Част е от проекта “Превенция на насилието в училище чрез методите на медиацията”, който се организира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Превенции“.

  Целта на състезанието по медиация е да даде на учениците практически техники и умения за водене на преговори, управление на конфликти и ефективна комуникация.

  Състезанието се провежда за втори път в България. В него ще вземат участие ученици от училищата, които се подготвят за въвеждане на процедурата по медиация в образованието.

  Всички желаещи да се включат в състезанието, трябва да заявят своето участие до 14 Октомври 2019 г., като попълнят електронната форма на интернет сайта на Институт „Итера“- www.itera.bg.

  Едно училище може да излъчи 1 отбор от 4 души.

  Спечелилите първо, второ и трето място ще бъдат обявени по време на официалното честване на Дните на медиацията на 13. 11. 2019 г. от 10.00 ч.

  В рамките на официалното честване ще се проведе и награждаването на победителите в Първото в България състезание по медиация за ученици.

  Всички участници в състезанието, училищата и техните треньори ще получат сертификат за участие.

  Спечелилите първо, второ и трето място ще получат диплом, плакет и предметни награди, осигурени от партньорите на Камара на медиаторите в България.

  Проектът на Институт „Итера“- Академия Миротворци беше избран сред 12 проекта от общо 136 и екипът ни вече е част от Акселераторa на ПРОМЯНАТА- Reach for Change- Bulgaria.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *