• Varna
  9°
  слаб дъжд
  Влажност: 93%
  Вятър: 5m/s E
  В XXI в. в Павликени: Дават звънец на пациенти при ползване на скенер
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимка: Pixabay

  След ужасяващия случай със забравената 6 часа в скенера жена в болницата в Павликени, Районната здравна каса във Велико Търново влиза на проверка в болничното заведение. 70-годишната пациентка била завързана и зарязана на 7 октомври, разказа дъщеря й пред Нова телевизия.

  Жената е била приета с белодробно заболяване. Състоянието й не се подобрявало и я изпратили на скенер. Именно там жената била забравена от лаборантката на повдигнатото легло на томограва, от което не можела да слезе.

  Персоналът на отделението си тръгнал към 15 часа и заключил помещението. Дежурната сестра установила, че пациентката липсва и започнали да я търсят. Проверили районът около болницата, питали и в близките магазини, но от жената нямало и следа, пише “24 часа”. От болницата се свързали с близките й, за да ги питат да не се е прибрала у дома. Обадили се и на органите на реда.

  Дъщерята на жената я търсили в домовете на приятели, стигнали дори до гробищата. След 18 часа дежурната рентгенова лаборантка, повикана по спешност, я открила в апарата. Той не е бил включен и затова жената не била подложена на опасно облъчване, обясни управителката д-р Ренета Кръстева.

  “На следващата сутрин поисках писмени обяснения от всички, които са били по график на работа. Виновната рентгенова лаборантка Камелия Кръстева ще бъде наказана със забележка и ще бъде лишена от допълнително материално стимулиране за няколко месеца. Консултирах се с адвокат, ако я уволня, ще ме осъди за обезщетение”, обясни още д-р Кръстева.

  Разсеяната лаборантка е изпратена принудително в отпуск. За да няма подобни инциденти, изследваните на скенер в Павликени ще получават вече звънец, с който да сигнализират при проблем.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *