• Varna
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s E
  Деца, родители и учители в будителска кауза
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимка: Pixabay

  Тази година малки и големи „Мечтатели” от едноименното частно средно училище във Варна се обединяват зад благородна будителска идея. Традиционният “Празник на тиквата” в навечерието на 1-и ноември те ще посветят на събиране на средства за Регионален исторически музей – Варна, в подкрепа издаването на „Водач на варненските музеи”, включващ: Етнографски музей; Музей на Възраждането; Музей за история на Варна.

  Събирането на средствата учители, деца и родители планират да постигнат в рамките на базар за домашно приготвени вкусотии от тиква. Автори на кулинарните творения ще са родителите, а организацията на двудневния вкусен благотворителен маратон ще поемат децата и техните учители.  По време на базара всеки гост и посетител ще може да опита от кулинарните изненади и да дари сума в подкрепа на благотворителната кауза.

  Празничната програма стартира на 30 октомври със състезанието „Ден на народните будители. Час по родолюбие” с активното участие на учениците от ЧСУ „Мечтатели”. На 31 октомври мечтателите от детската градина ще дефилират с много настроение, облечени в разнообразни приказни костюми.

  Идеята на организаторите е да се вплетат в едно – детското вълнение, родителската съпричастност и учителският ентусиазъм, в името на доброто и в духа на будителите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *