• Varna
  9°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 5m/s ENE
  Ветрове до 160 км/ч оставиха без ток 140 000 домакинства във Франция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Източник: Туитър
  Източник: Туитър

  Бурните ветрове удариха югозападната част на Франция в неделя, изкоренени са дървета и около 140 000 домакинства са без ток, съобщават властите, цитирани от АФП.

  Четиринадесет от 100-те департамента на страната са обявили тревога, бурята “Амели” докара силни дъждове на брега на Атлантическия океан, като ветровете на места надвишаваха 160 километра в час.

  Съобщава се за разрушени покриви, паднали дървета по пътищата и железопътните линии и прекъснати електрически кабели. Не се съобщава за смъртни случаи или наранявания. Метеорологичната служба заяви, че ветрове от 163 км/ч са регистрирани в крайбрежните области Жиронд и Ланде и до 121 км/ч в Бордо, предаде news.bg.

  Доставчикът на електроенергия съобщава, че работи денонощно за възстановяване на електричеството на около 140 000 клиенти, останали без ток от бурята. В Ланде са евакуирани 47 души от лагер, а покривът на казино се е срутил. Влакови маршрути в района са отменени или забавени, според железопътния оператор SNCF.

  Спасявани са десетки шофьори, когато автомобилите им са хванати в потопа. Няколко магазина и домове в югоизточната част са с наводнени мазета.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *