• Varna
  9°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 5m/s ENE
  Портних си обяснява ниската активност с негативна кампания
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  portnih3

  „Благодаря на всички, които излязоха да гласуват, защото за мен гражданската позиция е изключително важна. Чрез гласуването хората участват в управлението и определят развитието на своя град. Благодаря на всички, които лично ме подкрепиха! Приемам тяхната подкрепа като отговорност и доверие, което ще оправдая с много работа и резултати през следващите 4 години. Доказали сме, че можем. Готов съм с програма, с ясни приоритети и проекти, и с моя екип продължаваме работа веднага“, коментира Иван Портних след спечелването на нов мандат като кмет на Варна.

  „Само 500 гласа не ни достигнаха за победа още на първия тур, а моят резултат сумарно надвишаваше резултата на всички останали кандидати“, припомни той. Според него ниската избирателна активност във Варна, съизмерима с отчетената в останалата част на страната, предстои да бъде внимателно анализирана, за да се направят съответните изводи. Иван Портних припомни, че и през 2013 г. на балотажа във Варна активността е била около 26% – с около 2% по-ниска от настоящата. По думите му основни фактори, които са повлияли на слабата активност, са различни социологически проучвания, налагащи мнение за предизвестен финал на надпреварата, както и негативната кампания, водена от негови опоненти.

  ГЕРБ спечели местния вот и във всичките останали 11 общини в областта. Общините Провадия и Бяла също ще бъдат управлявани от кметове на партията, след като победиха в оспорвани балотажи. БСП изгуби надпреварата с ГЕРБ на втория тур в районите „Приморски“, „Одесос“, „Младост“ и „Аспарухово“, а във „Владислав Варненчик” това стана факт още на първия тур. ГЕРБ е първа политическа сила с най-голямо представителство и в Общинския съвет на Варна.

  2 коментара

  1. ММА

   и построеният обещан стадион Варна, който беше обещан да е готов през 2019, а вместо това около него се построиха кауфланди и жилищни сгради

  2. Кумът

   Потникът е един наркоманизиран послушко, ама варненци са си за ебане

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *