• Varna
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s ESE
  Още един кандидат за кмет на Варна оспори изборните резултати
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Facebook
  Снимка: Facebook

  Още един кандидат за кмет на Варна – Светлозар Николов от коалиция „Ние, гражданите“ е оспорил резултатите от изборите. В качеството си на такъв той обжалва решението на ОИК относно проведения избор за кмет на 27 октомври 2019 г., а в качеството си на кандидат за съветник – решението за обявяване резултатите от избора на общински съветници.

  Според жалбоподателя двете решения на ОИК-Варна са незаконосъобразни, неправилни и нищожни. Николов иска тяхната отмяна, както и обявяването на избора за кмет на община Варна и за общински съветници, проведени на 27 октомври 2019 г., за недействителени.

  Припомняме, че съдът отхвърли жалбата на друг кандидат за кмет – Цветан Атанасов, който оспори решението на ОИК за резултатите от първия тур на местния вот и провеждането на балотаж за кмет. Съдът определи жалбата като недопустима с мотив, че въпросното решение не подлежи на обжалване, а това за обявяване на крайния резултат.

  Административният съд прекрати и дело по жалба от Зарина Бъчварова срещу решението на ОИК – Суворово за разпределение на преференциите  за кандидатите от листата на ГЕРБ, тъй като вносителката се е отказала от оспорването.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *