• Varna
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s E
  Окръжният съд във Варна прие 10 стажант-юристи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  стажант юристи

  Десет млади юристи, завършили специалност “Право” в различни университети избраха Окръжен съд – Варна, за да преминат задължителния си стаж и подписаха актове по встъпване.

  На официална церемония всеки от тях беше приветстван от председателят на Варненския окръжен съд Марин Маринов, който им връчи стажантските книжки.

  Пожеланието ми към Вас е да използвате времето, за да видите как изглежда и работи съдебната система отвътре, за да имате лично мнение. Присъствайте на съдебни заседания по различни производства, за да можете след завършването си по-лесно за изберете посоката, в която искате да поемете и да се развивате“, посъветва стажантите Марин Маринов.

  В продължение на 6 месеца съдебните-кандитати ще трупат впечатления и практически опит за дейността и организацията в органите на съдебната власт, дейността на адвокатите и нотариусите.

  Съдия от състава на Окръжен съд – Варна ще бъде определен като ръководител на всеки стажант и ще има отговорността да го запознае с работата по граждански, наказателни и търговски дела и ще му възлага изготвянето на проекти за съдебни актове.

  След приключване на стажа през май 2020 г. стажантите ще трябва да положат изпит, за да придобият юридическа правоспособност.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *