• Варна
  4°
  разсеяна облачност
  Влажност: 60%
  Нинова: Репресират ни, Борисов отговори
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Нинова

  Репресиите срещу наши кандидати, участвали в местния вот, продължават и след изборите. Това съобщи на брифинг след пленарното заседание в парламента председателят на БСП Корнелия Нинова. “Поголовно наши кандидати биват заплашвани с уволнения, други са директно уволнявани, а трети са проверявани”, оплака се Нинова, пише vesti.bg.

  “Моля, Корнелия Нинова да ми изпрати лично репресираните хора, за които говори. Ако се окаже, че е вярно във вторник аз лично ще им се извиня и този, който си го е позволил ще понесе отговорност, ако това е истина”, каза в отговор премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на националната работна среща на партията. Той подчерта, че на фона на всички битки срещу тях, ГЕРБ е спечелила изборите в градовете на тримата му опоненти – Кюстендил, с. Славяново и Мизия.

  “В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. После борихме с политически мотиви – някъде победиха те, някъде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме. Някак си услужливо една седмица слушах само за Благоевград и Русе. Ами, Севлиево, Габрово, Търново, Свищов, Горна Оряховица няма ли ги на картата, уважаеми господа? А Ловеч, Кюстендил, Враца, Монтана?”, коментира още министър-председателят.

  “ГЕРБ отново е първа политическа сила и фигура в България. Тя получи най-много гласове на изминалите избори – 803 899 гласа. ГЕРБ печели в 163 общини и има най-много общински съветници – 1807 за цялата страна. БСП са трети”, каза председателят на националния предизборен щаб Цветомир Паунов при откриването на форума на ГЕРБ. Преди това Нинова призова ако има и потърпевши кандидати от други партии, да подават сигнали, като БСП ще направи всичко възможно да ги защити.

  “В момента нещата се правят така, че хората да нямат начин да се защитят”, допълни лидерът на социалистите. “Само за няколко дни застъпници в Благоевград получиха предупреждение за уволнение от работа. В Община Дупница наш служител на ВиК също е заплашен”, заяви Нинова. Тя посочи, че в община Септември е уволнена учителка от детска градина, която е член на БСП и член на ОИК. Нинова се обърна към всички, които смятат, че са репресирани.

  “Моля, всеки сигнал подавайте при нас. Ще ви защитим с всички средства – юридически и политически. Няма да ви оставим на тези репресии сами. Обръщам се към държавните служители, някои от които споделиха, че ги изпращат на измислени проверки, които нямат никакво основание. Не изпълнявайте такива заповеди, накрая ще си измият ръцете с вас”, заяви Нинова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg