• Varna
  8°
  ръмеж
  Влажност: 87%
  Вятър: 8m/s ENE
  Осъдиха условно 20-годишен, отглеждал и разпространявал марихуана
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay.com
  Снимка: Pixabay.com

  Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжната прокуратура и 20-годишния Николай Колев, с което той се признава за виновен в това, че без да има разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, както и че е отглеждал растения от рода на индийски коноп.

  На 1 юли 2019 г. във Варна, в Николай били открити общо над  5 704 гр.  марихуана с различно съдържание на активно действащия компонент тетрахидроканабинол на обща стойност 34 224,96 лева. На същата дата той продал на друго лице 13,20 грама марихуана на стойност 79,20 лева. Освен това Николай Колев засял и отглеждал 46 растения от рода на индийски коноп, в нарушение на установените правила в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Младият мъж е със средно образование и с чисто съдебно минало.

  Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу него. За първото престъпление подсъдимият прие да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 11 месеца, което да бъде отложено с изпитателен срок от 4 години. За отглеждането на забранените растения 20–годишният мъж е наказан с 1 година и 11 месеца затвор с 3 години изпитателен срок, като той ще търпи по-тежкото от двете наложени наказания. И за двете престъпления няма да бъде санкциониран с глоба. Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *