• Варна
  5°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 2m/s NE
  Билетите при прекачване важат до последната спирка на пътуването
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  транспорт-автобус-билети

  Хартиен билет, закупен от машина, намираща се в автобус или тролейбус от градския транспорт във Варна, не е необходимо да се валидира, тъй като това става автоматично, обясни Биляна Якова, ръководител на проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“ по повод запитвания от граждани.

  Задължително е при прекачване в друго превозно средство билетът да се валидира във валидиращите устройства, намиращи се в превозното средство. За активен се счита билет, ако в момента на прекачване  в автобус или тролей, не е изтекла неговата времева валидност от 1 час. С него пътниците могат да продължат пътуването си до избраната от тях спирка без да си купуват нов билет.

  При закупуване на хартиен билет от машина за продажба на билети, намиращи се на спирките, е необходимо валидиране във валидиращите устройства, намиращи се в  превозното средство, посочи още Биляна Якова.

  При възникване на въпроси, гражданите, ползващи градския транспорт, могат да се обръщат към ОП „ТАСРУД“ на телефон 0700 20 280 или tasrud@mail.bg.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg