• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 86%
  Вятър: 2m/s NNE
  В ОУ “Христо Ботев” отбелязват Седмицата на бащата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Седмица на бащата

  Варненското ОУ „ Христо Ботев“ се включва в Националната кампания “Да бъдеш баща”, която е част от международната кампания MenCare. Седмицата се отбелязва в периода от 11 до 17 ноември 2019 г. и е под наслов “Истинският мъж не обича да говори празни!” Подкрепяме кампанията, защото уважаваме мъжкото присъствие в живота и възпитанието на децата, заявяват от училището.

  Седмицата на бащата в училището бе открита с организиран флашмоб в двора на учебното заведение. С жива верига от деца бе изписана думата ТАТКО.

  В Часовете на класа  ще се проведат различни инициативи – четене на книжки с татковци, срещи с бащи, които ще разкажат на децата за своите професии. Учениците от прогимназиален етап ще пишат есе на тема „Моят баща-мой приятел и съветник“. По-малките ще представят  рисунки, запечатали най-веселите и приятни мигове, прекарани със семейството.

  Учениците  от 1-ви клас ще зарадват  своите татковци с мило тържество на 12 ноември 2019 г. от 17,15 часа.

  Финалът на празничната седмица ще се реализира с помощта на Втора районна служба Пожарна безопасност в Аспарухово. Точно в 12,30 на 14 ноември 2019 г. в двора на училището с пуснати сирени ще паркира противопожарен камион. Учениците, учителите и родителите  ще се включат в атракциите, подготвени от младите пожарникари.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *