• Varna
  -0°
  ясно небе
  Влажност: 92%
  Над 750 кг кокаин изплуваха по френски плажове
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  9AB38B84-B551-4017-9902-47CC4EADAEDB


  Повече от 750 кг кокаин (по-голямата чат е с 83% чистота) в пластмасови опаковки се появи по френския бряг на Атлантическия океан, съобщава БиБиСи.

  Наркотиците са открити на плажове от Ланде на юг, до устието на Лоара на запад от Нант. Прокурорите в Бретан събират иззетите пакети. Те все още не знаят откъде са дошли наркотиците.

  В Жиронд, близо до Бордо, са затворени няколко плажа. На хората е казано да не поместват нито един от пакетите с наркотици.

  Стойността на кокаина по улични цени е около 60 милиона евро. “Всяко откритие трябва да бъде докладвано незабавно на полицията или жандармерията, без да се докосва”, съобщава прокуратурата в Рен, столицата на Бретан.

  Транспортирането на наркотици като кокаин се осъжда с до 10-годишен затвор във Франция, за физическо лице. Прокурорът на Рен Филип Аструк заяви, че 763 кг кокаин, открит по плажовете, “вероятно идва от Южна Америка и струва много”.

  Полицията също предупреди, че чистотата на кокаина представлява риск за здравето на всеки, който влиза в контакт с него. Прокуратурата поддържа връзка с Американската администрация за борба с наркотиците и европейската полиция за борба с наркотиците.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *