• Варна
  2°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 6m/s N
  Варна и Созопол номинирани за Община на 2019 г. за морски туризъм
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Морска гара

  Варна и Созопол са номинирани за Община на 2019 г. за морски туризъм за годишните награди в туризма на ресорното министерство. Към момента по-малкият град води в онлайн гласуването, като разликата е значителна.

  Четири са номинираните общини за балнео и спа – Велинград, Минерални бани, Стрелча, Сапарева баня, като първият град е водещ.

  Седем са номинациите за Община за културно-исторически туризъм – Ивайловград, Минерални бани, Самоков, Сливен, Стара Загора, Стрелча и Петрич, като засега водеща е община Сливен.

  Банско, Самоков, Петрич, Сапарева баня и Чепеларе са номинирани за Община за планински туризъм, като с най-голяма подкрепа засега е Петрич.

  15 са номинациите туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията, като водещи са Монументът Света Богородица в Хасково и Хелена резорт в курорта Слънчев бряг, като гласовете за двата обекта са почти еднакви.

  19 са номинациите в категорията „Туристическо събитие“, като сред тях е Международният музикален фестивал „Варненско лято“. Най-много са гласували за националния туристически поход По стъпките на Самуиловите воини.

  В категория „Духът на България“ номинациите са четири, като водещ е пролетният събор Китна Тракия пее и танцува в Хасково. Аквахаус Термал & Бийч в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ е номиниран и водещ към момента в категорията за специализиран туризъм, където претендентите за награда са общо шест.

  Четири са претендентите за награда за туристическа дестинация, като с най-голяма подкрепа е местността Рупите в Петрич. Седем са предложенията за награда в категория „Иновация“. Засега пъренец е резервационна система за директни хотелски и/или чрез туроператор продажби.

  8 са варненските предложения в категорията „Изборът на българите“ – Регионалният исторически музей, Военноморският музей, Музеят на мозайките в Девня, скалните манастири край Провадия, Чудните скали край Дългопол, Раннохристиянската базилика в местността Джанавара.

  Желаещите да гласуват в отделните категории за годишните награди за туризъм могат да го направят в сайта на Министерството на туризма.

  Инициативата се организира за четвърта поредна година. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в общо 16-те категории. Обективните резултати в конкурса са гарантирани, тъй като гласуването е ограничено на база IP адреси. За реален глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Крайният срок за гласуване е 6-ти декември 2019 г. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16-ти декември.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *