• Varna
  11°
  разкъсана облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 2m/s ESE
  Изборите във варненското село Бозвелийско са били манипулирани
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: bTV
  Кадър: bTV

  В следващите дни ще стане ясно дали Административният съд във Варна ще касира вота

  Местните избори във варненското село Бозвелийско са манипулирани, вероятно чрез използването на химикалки с изчезващо мастило. Това е заключението на вещото лице, извършило експертиза на недействителните бюлетини.

  Една трета от всички бюлетини, пуснати в урните в селото на първия тур се оказаха празни. Изборите бяха спечелени от кандидата на ГЕРБ Дамян Дамянов, който получи 48 гласа повече от опонента си Живко Панев от БСП, съобщава bTV. Експертизата на вещото лице е установила 178 недействителни бюлетини, върху които има следи от натиск на химикал, но не и мастило.

  В заключението си пред съда той посочва, че 152 от тях са за загубилия изборите Панев, а 18 за спечелилия Дамянов. Последният дойде в съдебната зала под конвой и с белезници, тъй като е задържан по подозрение за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

  “Няма мастило, понеже, както беше посочено, вероятно е изчезващо мастило и то е изчезнало още преди да бъдат броени бюлетините”, заяви вещото лице Богдан Богданов. В следващите дни ще стане ясно дали Административният съд във Варна ще касира изборите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *