• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 86%
  Вятър: 3m/s N
  МУ представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  film varna

  Кино дебют на международна сцена предстои тази седмица на телевизията на Медицински университет – Варна. Екип на MU-Vi.tv ще представи документалния филм „Варна – сцена на мултинационални младежки общности“ в Културния институт на България в Берлин на 22 ноември 2019 г. от 16 часа. Филмът е създаден през 2019 г., като всички сцени са заснети във Варна, а участници са млади хора, които живеят в града. Прожекцията се осъществява с любезното съдействие на Bulgarisches Kulturinstitut Berlin.

  Варна тупти в сърцата на хиляди младежи от различни страни по света! Какво ги провокира да дойдат да учат, работят и живеят в морската столица на България и защо остават? Как изглежда Варна през очите на млади хора от Германия, Франция, Испания, Сирия и Китай? Отговори на тези и други въпроси ще откриете в документалния филм „Варна – сцена на мултинационални младежки общности“. Ето и част от тях:

  „Да живееш до морето е сбъдната мечта!“ – Козима Шрайбер от Германия, студент по медицина.

  „Обичам Варна! Това е един наистина прекрасен град!“ – Канг Ян от Китай, учител по китайски.

  „Всички приятели, които ме посещават през лятото ми казват: Ти живееш в рая! Наслаждавай се на всеки един ден тук!“  – Никлас Дьобеле от Германия, студент по медицина.

  Премиерата на филма на MU-Vi.tv във Варна ще бъде на 26 ноември от 17.30 часа в Първа аудитория в Медицински университет – Варна. Предвидена е прожекция и пред ученици и преподаватели от Математическа гимназия „д-р Петър Берон“ на 26 ноември от 13.00 часа. Входът за всички прожекции е свободен!

  Проектът се осъществява със съдействието на фонд „Култура“ на Община Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *