• Varna
  11°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 2m/s SE
  Путин: До 10 години страни от Източна Европа ще напуснат ЕС
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Putin

  Президентът на Русия Владимир Путин не изключи  възможността страни от Източна Европа след няколко години да обмислят излизане от Евросъюза, предаде ТАСС, пише БНР.

  Путин напомни на днешното пленарно заседание на инвестиционния форум “Русия зове!”, че противоречията вътре в ЕС са се породили заради особеностите на разпределението на данъците. Той каза, че това става по начин, по който значителна част от данъчните средства на водещи страни от Европа отива в подкрепа на тези, които досега не са достигнали определено равнище на икономическо развитие и става дума за десетки милиарди евро.

  Към 2028 година някои страни от Източна Европа ще достигнат такова равнище на икономическо развитие, при което те ще престанат да получават грантове и различни видове подкрепа от европейския бюджет, а ще трябва да плащат така, както прави Великобритания. И не съм убеден, че няма да им дойде на ум, както стана със самата Великобритания, да излязат от ЕС, каза руският лидер.

  Същевремено Путин отговори и на въпрос защо СССР се е разпаднал. Той коментира, че неефективната икономическа политика е довела до колапс в социалната сфера и оттам – политически последствия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *