• Варна
  -0°
  ясно небе
  Влажност: 69%
  Вятър: 6m/s W
  “Антитерористични колчета” може да се появят по варненските спирки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: bTV
  Снимка: bTV

  Нови мерки за пътна безопасност предлагат на община Варна  експерти и граждани. Поводът са зачестилите инциденти, при които пострадаха хора. От Комисията по безопасност на движението в общината обсъдиха предложение за поставяне около всички спирки на градския транспорт т. нар.”антитерористични колчета”, предаде Радио Варна.

  Поводът за мярката е инцидентът, при който лек автомобил връхлетя върху чакащи на спирка граждани, при което пострадаха четирима. Момиче на 14 години все още е в реанимацията на болницата “Св.Анна” в кома, останалите трима след лечение са  изписани.

  Комисията обсъди и нова организация на движението в района на средно училище “Георги Раковски” в квартал “Чайка”, предложена от граждани заради засиления трафик на автомобили там.

  1 коментар

  1. Милена Томова

   Аз съм за 100% всички превентативни мерки за защита на пешеходците ,но и 100% да се ограничи възможността превозните средства да убиват. Минимализиране на разрешената скорост и макс на наказанията.Кампания да се води, интензивна, така както рекламите проникват безпрепятствено в живота ни така силно да гърмят предупрежденията да пазим човешкия живот и да спазваме закона за движение по пътищата!Успех!! С вас съм

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *