• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 49%
  Очаква ни повишение на местните данъци
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  НАП данъци

  Очаквано е поради очевидната липса на ресурс и липсата на финансова децентрализация, общините да се възползват от това да вдигнат данъка в началото на мандата след местните избори. Така икономическият експерт от Института за пазарна икономика (ИПИ) Петър Ганев коментира пред Нова телевизия какво налага вдигането на местните данъци и такси.

  Политическият момент е виден и това е логично. Напълно очаквано е и следващата година ще се вдигнат доста от местните данъци. Едва ли ще бъде драматично, смята Ганев и даде за пример най-често увеличавания данък – данъкът за недвижимите имоти.

  Според експерта от ИПИ трябва да има връзка между икономическото развитие и бюджета на общината, за да може да се привличат хора и да бъдат регистирани в общината. По думите му след 1-2 години доста повече ще се говори и за такса смет.

  Журналистът Владимир Сиркаров, който също присъства в студиото на Нова телевизияи, обяви, че трябва да се направят първите реални стъпки за въвежданто на реална данъчна децентрализация. Той също смята, че няма да бъде съществено повишаването на местните данъци и такси.

  2 коментара

  1. българин

   тотално грешна данъчна политика е във българия, погледнете другите държави как е, няма нищо общо със начина по който се определят данъците в бг. който има много плаща много процентно, а който няма нищо нищо не му взимат а му дават.

   • жалкизеленичовечета

    Да приемем, че икономическото ти невежество е следствие на неграмотността.
    Просто си пропуснал по-голямата част от образованието си. Или пък просто си природно тъп…

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg