• Варна
  2°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 6m/s N
  Теодосий Теодосиев се включва в обучителен курс по физика във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: bTV
  Снимка: bTV

  Основателят на Националната школа по физика в Казанлък Теодосий Теодосиев ще се включи като лектор в обучителен курс за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти във Варна. Обучението е по вписана в Информационния регистър на МОН програма, която е предназначена за учители по физика и астрономия – прогимназиален и гимназиален етап.

  Насочена е към повишаване равнището на тяхната педагогическа квалификация по отношение на адекватно прилагане и интегрирани на нови методи и подходи в обучението по провеждане на наблюдения, експерименти и изследвания в часовете по физика и астрономия.

  Програмата е разработена на базата на дългогодишния методически и организационен опит на Теодосий Теодосиев. Обучението се формира на експериментална основа и е свързано с разбирането и прилагането на основните физични закономерности в акустиката, електростатиката, електромагнитните и вълновите явления.

  Практическите занятия включват изграждане на умения за разчитане и съставяне на постояннотокови вериги за измерване на физични величини и проверка на закономерности.

  Обучението ще се проведе утре, 28 ноември 2019 г. от 9 до 17 часа в Професионалната техническа гимназия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *