• Варна
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 52%
  Доброволци от БЧК с информационна кампания в подкрепа на донорството
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  донорство

  Националната кампания за подкрепа на донорството и трансплантацията под мотото „Да! За живот!“ провежда БЧК. Инициативата акцентира и върху необходимостта да говорим за донорството с близките си. За целта на 29 ноември (петък) в Delta Planet Varna от 15 до 17:30 часа доброволците на БМЧК – Варна ще проведат информационна кампания с демонстрация по първа помощ.

  По време на кампанията доброволците ще раздават донорски карти и ще информират гражданите относно донорството и трансплантацията на органи, тъкани и клетки. Инициативата се провежда с подкрепата на РЗИ – Варна.

  Доброволците на Български младежки Червен кръст – Варна заедно с доброволците на Дирекция “Превенции” към Община Варна по традиция ще отбележат и Световния ден за борба с ХИВ/СПИН – 1-ви декември.

  На 1 декември  (неделя) в Delta Planet Varna от 15 до 17:30 часа доброволците ще проведат информационна кампания. Кампанията цели да предостави информация по темата ХИВ/СПИН на младите хора чрез техни връстници, да ги мотивира да изследват своя статус и да ги насърчи към безопасен начин на живот. В рамките на събитието всеки желаещ може да се изследва безплатно и анонимно за ХИВ и хепатит С в мобилни медицински кабинети.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg