• Varna
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 87%
  Вятър: 7m/s NE
  Мъж, загубил жена си в “Пирогов”: Инцидентът беше очакван!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: Bulgaria on air
  Кадър: Bulgaria on air

  Лоши условия и липса на апаратура – така близък на пациент описа състоянието на Второ вътрешно отделение в “Пирогов”, където след пожара в сряда загинаха двама души.
  Според него инцидентът в болницата не е неочакван.

  През 2017 г. съпругата на Николай – Таня постъпва в “Пирогов” с белодробна недостатъчност. Четири часа по-късно умира заради липса на бутилки кислород. 40 дни след смъртта ѝ Николай подава жалба до здравното министерство и Изпълнителна агенция “Медицински одит”, предаде Bulgaria ON AIR.

  От Агенция “Медицински одит” отговарят, че бутилки с кислород в посочените кабинети към момента на прием на съпругата му не е имало, тъй като лечебното заведение е с централна инсталация, а състояниято на Таня не е налагало незабавна интубация.

  Заключението е, че действията на екипа не са показали нарушения на медицинските стандарти. Според Николай обаче липсата на апаратура и лошите условия в болницата са причината за нейната смърт.

  Освен старо, отделението според него е и опасно. А инцидентът в сряда е бил само въпрос на време. Сградата, в която се намира второ вътрешно отделение на “Пирогов”, е строена 1930 година, а последният ремонт е правен преди повече от 20 години.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *