• Varna
  7°
  ниска облачност
  Влажност: 87%
  Вятър: 2m/s ENE
  Безплатни изследвания за туберкулоза се провеждат във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  B8B084DD-58BE-4FEF-A78D-5824B14BF9DB


  По време на кампанията „Седмица на отворени врати” на всички желаещи ще се извършва безплатно скрининг на риска за туберкулоза

  Безплатни изследвания за туберкулоза се провеждат във Варна в рамките на “Седмица на отворените врати” в „Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна”.

  Инициативата на варненския Тубдиспансер ще продължи през цялата седмица (9-13 декември). По време на кампанията „Седмица на отворени врати” на всички желаещи ще се извършва безплатно скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета, консултации, на съмнителните за туберкулоза лица – прегледи, консултации и допълнителни изследвания.

  За целите на Програмата при прегледа се попълва „ Анкетна карта за скрининг на риска за туберкулоза”. Анкетата се провежда от медицинските сестри за всяко лице, изявило желание да се консултира и изследва. След оценка на риска от проведения скрининг, на лицата в риск ще се извършва безплатна консултация от лекар – специалист и необходимите изследвания.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *