• Варна
  3°
  ясно небе
  Влажност: 74%
  Вятър: 2m/s W
  Франция с интерес за откриване на департаменти в университети във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Франция с интерес за откриване на департаменти в университети във Варна-DSC_1622

  Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с посланика на Франция – Н. Пр. Флоранс Робин. Кметът запозна г-жа Робин с актуалните проекти и предизвикателства, пред които е изправена Варна – както по отношение на развитието на инфраструктурата и градската среда, така и за налагане на нов икономическия профил на града, с цел привличане на високотехнологични компании.

  Франция с интерес за откриване на департаменти в университети във Варна-DSC_1564По време на срещата бе коментирана възможността за създаване на френски департаменти в български университети, включително и във варненски висши учебни заведения. В тези департаменти ще се следва по френска програма, като освен българи в тях ще могат да се привличат и студенти от франкофонски страни, каза посланик Робин. Тя уточни, че завършващите ще получават френски дипломи.

  Иван Портних заяви, че от следващия летен сезон ще има постоянна връзка от летището във Варна до френския град Нант. Според кмета, 17-те целогодишни дестинации, които се изпълняват в момента от морската столица, дават възможност за привличане на повече френски туристи извън летния сезон.

  Франция с интерес за откриване на департаменти в университети във Варна-DSC_1603„Ние имаме много съвместни проекти. Изпълнени сме с воля и ентусиазъм за реализирането им, което ще допринесе за още по-доброто качество на традиционно добрите взаимоотношения, които ни свързват – отношения, които свързват Франция и България, но и също така Франция и Варна. Аз ще се възползвам пълноценно от своя мандат, за да изпълня всички тези приоритети, които ще потвърдят приятелството между нашите две страни и в частност с Община Варна“, каза още Н. Пр. Флоранс Робин.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg