• Варна
  5°
  разсеяна облачност
  Влажност: 45%
  Вятър: 4m/s WNW
  Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Министерски съвет
  Снимка: Министерски съвет

  Министър-председателят Бойко Борисов коментира идеята на собственика на “Лудогорец” Кирил Домусчиев системата ВАР да бъде въведена на футболните стадиони в България с паричната помощ на държавата.

  На последното заседание на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз беше учредена комисия за закупуването и въвеждане в експлоатация на системата. На пресконференция след срещата Домусчиев предложи малките клубове да получат финансова помощ, за да могат да въведат ВАР и на техните стадиони, предаде bTV.

  Според Борисов, за подобна крачка е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците. “Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш “държавата” – това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти, каза Борисов след Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *