• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 4m/s NNE
  Две трети места за ТУ-Варна на студентското по хокей на трева в Камчия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  2

  Отборите на Технически университет-Варна заеха трети места при мъжете и жените в VII Национален университетски шампионат по хокей на трева, който се проведе през уикенда в СОК Камчия. Двойни шампиони станаха студентите от НСА, а втори и при мъжете, и при дамите са от МГУ.

  1Интересна ситуация се получи след последния мач при жените между МГУ и ТУ Варна. Оказа се, че отборът от София е нарушил няколко точки от регламента и могат да загубят срещата, а с това и да отстъпят второто място на варненките, ако те подадат контестация. Треньорът на варненския тим Николай Янчев обаче отказа да го направи с аргумента, че нещата трябва да се решават спортно-технически на терена, а не по документи и така ТУ-Варна остана на третото място.

  28_5“Доволен съм много от студентите. Те се явиха на това състезание след само 6 тренировки, без дори да бяха чували за хокей преди това с изключение на три от момичетата и едно момче. Мъжете ме изненадаха много, след като успяха да отбележат цели 11 гола, а жените играха много достойно срещу всички и дори записаха класическа победа срещу Тракийски университет с 3:0 – нещо, което е повече от отлично за дебютанти. Надявам се догодина да се представим по-добре, тъй като повечето от студентите са 1-2 курс. Обмисляме вариант да се включат и в държавното първенство за мъже и жени през март догодина”, заяви Янчев след шампионата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *