• Варна
  14°
  тъмни облаци
  Влажност: 44%
  Вятър: 11m/s ENE
  Над 5.5 млн. лева е вложила държавата в спортна инфраструктура през 2019 г.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Красен Кралев


  Малко над 5.5 млн. лева е вложила държавата в обновяване и изграждане на спортна инфраструктура. Това обяви министърът на спорта Красен Кралев в отчета си за 2019 г.

  Днес всеки от министрите се отчете пред министър-председателя Бойко Борисов в рамките на 3 минути за свършеното през годината.

  Кралев посочва, че за 2020 г. до момента са одобрени проекти за общо 715 000 лева. Това са футболно миниигрище в община Симитли, за преустройство, необходимо за изграждане на боксов клуб в Плевен, за обновяване на настилката на футболно игрище в спортен комплекс “Христо Ботев” в Габрово и за ремонт на зала за вдигане на тежести към спортен комплекс “Ялта” в Русе.

  По време на награждаването на най-добрите атлети преди дни Кралев посочи, че не е забравил обещанието си за ремонт на стадион “Академик”, който да допълни “Асикс Арена” като център на леката атлетика.

  Министерството посочва в графата със свършената работа и започналата процедура по прелицензиране на федерациите като една от основните цели на променения закон за спорта. Целта е по този начин да бъдат премахнати клубовете фантоми.

  Кралев отчита като успех и признание за България и за правителството повторното си избиране за член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg