• Варна
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 3m/s WNW
  Варненци страдат от масово разбиване на коли
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  2112067659

  Хора от Варна сигнализират за масово разбиване на коли и дребни кражби. Снимки от посегателствата има почти всеки ден в социалните мрежи.

  Иван и Александър са станали жертви на вандалите. По думите им колата е разбита около 3 ч. през нощта на 8 януари. Счупени са стъклата на автомобила и е открадната флаш памет, удължител за трифазен ток и музикалната система на колата.

  „Бъркали са навсякъде, но нищо ценно не е взето, а дори имаше пари и документи“, обясни Иван и допълни, че вандалският акт му е създал доста неприятности – закъснял е за работа, не е успял да заведе децата си на детска градина и е трябвало да плати за ремонт.

  Мъжът каза още, че не е подал сигнал в полицията и няма и да го направи, защото не вярва престъплението да бъде разкрито.

  2112067660

  Автомобилът на Александър е разбиван четири пъти за една година. Веднъж е подал сигнал до компетентните органи, но развитие не е имало.

  „Три пъти ми крадат акумулатора. Четвъртият път ги запуших – буквално и нямаше какво да вземат, но ми откраднаха пакетче дъвки от таблото. Това направо е смешно“, посочи мъжът и заяви, че има информация за 40 разбити автомобила за една нощ.

  Хората обмислят засилване на видеонаблюдението и граждански патрули, които да следят за вандалите.

  2112067658

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *