• Варна
  4°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Остава неясна самоличността на жертвите след взрива във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  556bb2fc9e7081a619a8101408adcc69

  След взрива в жилищен блок във Варна прокуратурата с подробности за инцидента, съобщава NOVA. 66-годишният Веселин Димитров, за когото се предполага, че е причинил взрива във Варна, е обявен за общодържавно издирване, заявиха преди минути от прокуратурата в града.

  „Самоличността на двата трупа не е установена. Те са намерени в два съседни апартамента”, посочи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. „Ще се въздържа от коментар за конкретни причини за взрива. Все още не е ясно кое се е случило първо – пожарът или взривът.

  Последвал е пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал и взривът. Хората са били разбудени от взрива. Няма очевидци, които да потвърдят какво се е случвало преди самия взрив”, каза още Конов.

  „Рано е да се каже дали става въпрос за умисъл. Работим по две версии – нелеп инцидент или умишлени действия”, обясни окръжният прокурор. „По първоначална информация стана ясно, че мъжът е изнасял багаж от взривения апартамент цяла нощ.

  Тя беше приета от всички като достоверна. В хода на разследването и разпитите на място на свидетели се оказа, че това не е така. Съседи са чули шум, който са определили като местене на мебели”, добави Конов.

  „Няма данни за негово психическо състояние, което да буди притеснение. Разпитани са негови близки и роднини. Днес продължаваме с установяване на други хора от кръга му.

  Предвиден е и допълнителен оглед на местопроизшествието”, допълни окръжният прокурор. „Веселин Димитров е обявен за общодържавно издирване. Жената, с която той живее е разпитана. Няма потвърждение, че в жилището е имало взривни вещества”, обясни Конов.

  В рамките на днешния ден се очаква да бъде разпространена снимка на издирвания Веселин Димитров.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *