• Варна
  5°
  плътна мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s SSW
  Кръговото на ул. “Девня” ще е готово до края на лятото
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  resize_on_the_fly

  Продължават дейностите по изграждането на кръстовището, което свързва ул. „Девня“ , бул. „Васил Левски“ и ул. „Георги Пеячевич“.

  Изпълнението на обекта започна през септември 2019 г. До момента са изпълнени следните дейности:

  Част: Конструктивна – Изградени 18 от общо 22 стоманобетонови секции в облицованото дере и в зоната на мостовото съоръжение на ул. „Тодор Влайков“; нови водоскоци и удължаване на съществуващи;

  Част: Пътна – На източното платно са изградени дренажната система; всички дъждоприемни шахти; изпълнен е насип на пътното платно, включително трошенокаменната настилка до кота асфалтови настилки. Изградени са 60% от пътните бордюри и тротоарни настилки. След завършване на асфалтовите настилки и прехвърляне на движението, ще се започне работа по западното платно.

  Част: ВиК и ел – Изградени са битова канализация клон 2Б, част от дъждовна канализация за отводняване на кръговото кръстовище с бул. „Васил Левски“; монтирани са 70 стълба за улично осветление с прилежащите кабелна и тръбна мрежа.

  Срокът за изпълнение на обекта е месец септември, но при благоприятни метеорологични условия ще направим всичко възможно да приключим работа преди лятото, коментира кметът.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *