• Варна
  4°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  След дългата си ваканция депутатите отново са на работа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  82457573_633718140724921_7341586937074941952_n

  Народното събрание открива 9-ата си пленарна сесия

  Народното събрание открива 9-ата си пленарна сесия днес. По традиция тя ще бъде открита тържествено и с декларации на политическите сили, които ще представят водещите си приоритети за новия политически сезон.

  Програмата на депутатите предвижда разисквания по проекта на решение за персонални промени в Министерски съвет.

  В първия работен ден след коледната си ваканция депутатите ще гласуват оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов и избора на Емил Димитров за негов заместник на поста.

  Екоминистърът подаде оставка, след като прокуратурата го обвини в умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Вчера на коалиционен съвет ВМРО предложи овакантеното министерско място да заеме депутатът от парламентарната група “Обединени патриоти” и от гражданската квота на ВМРО Емил Димитров, известен като Ревизоро.

  В програмата на парламента е и второ четене на промените в закона за маслодайната роза. Те предвиждат в земеделското министерство да бъде създаден публичен електронен регистър на производителите, преработвателите и обектите за производство на продукти от маслодайна роза.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *