• Варна
  4°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Идентифицираха телата след взрива във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  556bb2fc9e7081a619a8101408adcc69

  Идентифицираха телата след взрива във Варна, извършителят Димитров е загинал, съобщава bTV.

  “Самоличността на жертвите при пожара в жилищен блок във Варна е идентифицирана”, заяви окръжният прокурор на града Красимир Конов.

  “Разполагаме с доказателства, които могат да бъдат счетени като косвени и касаят самоличността на жертвите. Изчакваме заключението на ДНК експертизата”, обясни той.

  По думите му, жертвите са открити в два съседни апартамента, във всеки по едно тяло. Окръжният прокурор каза още, че телата са на издирвания Веселин Димитров и неговата съседка. Двата апартамента са напълно унищожени – срутени са преградните стени.

  Преди дни двама души загинаха при експлозия и пожар в жилищен блок във Варна. 14 души са настанени в болница, няколко семейства са настанени в общински жилища.

  Причините за взрива все още се изясняват. “Наясно сме с характеристиките на врива – той е от т. нар. обемни взривове, които могат да бъдат причинени от концентрация на лесно запалими вещества в затворено помещение”, посочи окръжният прокурор на Варна.

  По думите му, концентрацията им трябва да бъде доста голяма, за да предизвика този взрив. Огледите продължават и днес с участието на специалисти по взривно дело, но всички данни до момента говорят за обемен взрив, при който няма изявен епицентър.

  “Все още не е ясно кой е извършителят, разследват се няколко версии. Може да се каже, че в жилището е имало лесно запалими вещества, но все още няма потвърждение дали е имало взривни вещества или не”, уточни Красимир Конов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *