• Варна
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 4m/s NNW
  Обявиха грипна ваканция и във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  грипна епидемия

  По настояване на кмета Иван Портних, заради големия брой заболели, Областната комисия за борба с острите респираторни заболявания и грипа заседава ден преди предвиденото.

  След подробен анализ на обстановка, здравната комисия е взела решение от утре, 28 януари, да се обяви грипна ваканция във Варна. Учениците ще се върнат в класните стаи на 6-и февруари 2020 г.
  Учениците и в общините Добрич, Балчик и Генерал Тошево ще бъдат в грипна вакация от утре до 4 февруари включително. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Областния оперативен щаб за борба с грипа. Предстои да бъде издадена заповед от директора на Регионалната здравна инспекция за решението за грипната ваканция.
  Припомняме, че по-рано днес от РЗИ съобщиха, че Варна е в предепидемична обстановка, броят на болните деца и младежи се увеличава всеки ден. Установено е, че нивото на заболеваемост във варненските училища е 11%.
  Причината за решението е констатираният и там висок процент отсъстващи ученици заради болест.
  Усложненията от остри респираторни заболявания във Варна за седмица са 70, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От тях 33 са бронхити, а пневмониите 37. Данните са за периода 17-23 януари. Броят на регистрираните остри респираторни заболявания съобщени от общо практикуващите лекари във Варна са 482 случая срещу 367 от предходната седмица.
  От 20 до 23-и януари се наблюдава незначително завишаване на общата заболяемост със среден интензитет на разпространение, и стойности под предепидемичните.

  Очаква се достигане на предепидемичните стойности след регистриране на нови заболели до края на тази седмица.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg