Пито-платено! Държавата си дава парите на Пловдив за столичния боклук

Архив Пловдив

28-03-2012, 14:26

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Правителството отпусна над 13 милиона лева за инфраструктурни обекти

На днешното заседание на Правителството е актуализиран списъкът с проектите на Пловдив, които държавата финансира заради депонирането на отпадъци в Цалапица, става ясно от решение на МС, публикувано на страницата на Правителството.

По предложение на кмета Иван Тотев и във връзка с решение на Общинския съвет, правителството измени решението си от 2009 г., с което държавата осигури финансиране до 26,5 млн. лв. в периода 2009-2012 г. на инфраструктурни проекти на общината заради приемането от регионалното депо в с. Цалапица на 100 000 т битови отпадъци, образувани на територията на Столична община

Промяната се отнася до включването на нови инфраструктурни проекти.

Министрите приеха обосновката на община Пловдив за предприетите реконструкции на пътната мрежа. Основно ще бъдат преасфалтирани възлови булеварди - "Шести септември", "Цар Борис III Обединител", "Христо Ботев", "Александър Стамболийски", Асеновградско шосе". Ще се довърши разширението на "Руски" и "Марица-юг". Хиляди метри тротоари ще бъдат обновени за 2 млн. лв.

Оставащите близо 13,5 милиона лева от сделката за софийския боклук ще отидат за реконструкцията и изграждането на нови инфраструктурни и социални обекти.