Зам.-кметски пост скара ГЕРБ и БСП

Архив Пловдив

02-04-2012, 12:19

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Искат оставката на председателя на общинския съвет в Стамболийски. Според социалистите Никола Дочев слугува на кмета. От ГЕРБ се съмняват, че има пазарлък за постове

Нов скандал се заформи в общинския съвет в Стамболийски.

Този път гуша за гуша се хванаха социалисти и гербери.

За втори път от началото на годината се иска главата на председателя на общинския съвет - Никола Дочев от ГЕРБ.

През януари за отстраняването му се обявиха от БСП и ЗНС, сега подписи са сложили 9-ма съветници - 3-ма от БСП, 3 от местната синя коалиция, 2-ма от ВМРО-БНД и 1 от Атака.

От ГЕРБ подозират, че сега исканата оставка е заради подкрепата, която тяхната група е дала, за структурата на Общината. В нея на миналата сесия е гласувано администрацията да се допълни с още един заместник кмет – по европейските проекти. „ГЕРБ няма предложение за този пост. Ние не се пазарим, нямаме постове и не сме искали“, подчерта Дочев.

В декларация до медиите герберите от Стамболийски заявяват, че срещу тях се засилва натиска, особено от активисти на БСП.

“На различни места се правят тайни договорки, които изяждат политическото в партиите и ги превръщат в дружества с ограничена отговорност или по-точно в „дружества за безотговорност”. Искат да управляват Община Стамболийски без правила, на базата на споразумения на тъмно“, жалват се от ГЕРБ.

БСП иска оставката на Дочев, защото той водел "неправилно сесиите, не координира работата с председателите на комисии и има доста върнати решения от областния управител", каза за ПловдивУтре председателят на групата на социалистите Иван Златков.

“Никола Дочев иска да е верен на ГЕРБ, но и да прави каквото му каже кмета Иван Атанасов”,  “Не може да имаш двама господари”, коментираха социалсти.

По думите им кметът, популярен като Графа, манипулира партиите и сега има подчинено мнозинство в общинския съвет. 

Сесията на местния парламент е този следобед.