Няма сватби ... след края на света

Архив Пловдив

03-04-2012, 12:06

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

ПловдивУтре разбра, че на мистериозната дата 21.12.2012 г.  засега няма да има сватби. Влюбените не запазват дните и след това

Всички сме чували за древния календар на маите. Според него на 21 декември тази година ще настъпи края на света. Пророчеството е подкрепено от много религии  и предсказания. Преди време мексикански археолози дори потвърдиха, че съществува и втори древен надпис на маите, който говори за очакван апокалипсис през 2012 г. Той е издялан върху тухла от запазените руини на храма на маите в Комалкалко.

ПловдивУтре разбра, че на мистериозната дата 21.12.2012 г.  засега няма да има сватби в града.

Ани Георгиева от общинско предприятие "Радостни обреди" прие запитването ни с усмивка."Да, нямаме сватба на тази дата. Чакайте, никой не е поискал да каже "Да" и след 21 –ви", изненада се и самата тя, правейки справка в регистъра.

За сметка на това продължава истерията от последните години за сключване на брак на дата с повтарящи се цифри.

Още в първите дни на годината пловдивска двойка е запазила 12.12.2012 за своето тържество.

Засега в Пловдив 4 бъдещи семейства  са поискали да се оженят точно на този ден. Нищо, че е сряда и е време на коледни пости, влюбените избират 12.12.2012, защото вярват, че това ще им донесе късмет и безкрайна любов.

Освен специалните дати, все по-предпочитани стават и изнесените ритуали. По-удобни са за тържества с много гости, разказаха от сватбени агенции.

Ако изберете в ресторанта специално за вас да пристигне гражданското лице и да звучи класическа музика, ще трябва да дадете 222 лева. Изнесеният ритуал с фолклорен ансамбъл и мотиви е по-скъп – 330 лева.