За Великден: Париж по-евтин от Велинград

Архив Пловдив

04-04-2012, 10:15

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

 Дестинациите до балканските страни са сред най-предпочитаните тази пролет

Интернет сайтовете ни примамват със съблазнителни оферти за Великден. Единственото условие е да имаме излишни пари и да сме готови за пътуване и трупане на нови впечатления.

Туристическите агенции започнаха да дишат по-спокойно. Работещите в бранша отчитат ръст на продадените оферти, за разлика от трудната 2011-та.

Българинът обича да пътува до непознати места. Прави го по-икономично, лишава се от друго, но все по-често стяга куфарите.

Тази пролет туроператорите се радват на ръст при резервациите до Румъния, Сърбия и Македония.

С около 500 лева на човек може да стигнете до близката страна, да направите 3 нощувки със закуски и да видите най-популярните забележителности.

За Великден 4 дни в Гърция със собствен превоз се предлагат за 137 лева.

Близо 300 лева излиза екскурзия до Халкидики.  

Проучване на ПловдивУтре показа, че на 12 април хиляди ще отпътуват до страни в Западна или Централна Европа. Само в една от водещите агенции 1200 пловдивчани ще се качат на автобуси за Европа. Повечето туристи са платили за великденското изживяване още през януари-февруари. “Българинът се научи да планира почивката си по-отрано и така доста хора ползват 30-40% отстъпка от реалната цена. Други стават редовни клиенти и също имат бонуси”, коментира Ива Георгиева, която работи от години  в пловдивска туристическа фирма.

Великденските предложения не свършват. За 5 дни с автобус до Париж и Виена ще са ви нужни около 700 лева /при това с вкл. входни такси за забележителностите/.

Ако не ви се обикаля света с рейс, може да отскочите до Дубай с чартър. 5 дни до екзотичната дестинация се предлага за 465 евро. Вярно, още толкова се плаща за допълнителни екскурзии, но те са по желание.

8 дни в Тунис с чартърен полет се продават за 268 евро. Оферта до Виена със самолет и нощувки в 4* хотел на центъра се намира за 225 евро.

Екзотичната Мадейра в Португалия може да я разгледате за 5 дни за 650 евро.

И докато си шеташ из сайтовете и си избираш екскурзия, се натъкваш на обяви:

“75 лева за ден във Велинград”, “на Пампорово за 83 лева”, “спа център в Кюстендил за 80 лева на ден”. Цени в пъти по-високи от предлаганото в чужбина.

Доста от нашите курорти са за по-платежоспособни клиенти, обясняват експерти от бранша.

У нас се предлагали друг тип услуги, като пълен пансион, спа процедури.

Изборът остава Ваш – Великден у нас или в чужбина?

По-важно е да бъдем с любим човек на прекрасно място . Всичко ще е съвършено ако великденското преживяване не съсипе задълго сметките в семейния бюджет.

Забравете, стягайте багажа и пътувайте!