Добро утро в петък!

Архив Пловдив

06-04-2012, 07:36

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Полети на самолети от авиацията, мото шоу, симфоничен концерт и мед в Пловдив

Леко облачното време и прогнозата за кратък дъжд няма да откажат братята на вятъра да яхнат моторите и да направят незабравимо шоу.

Първите мъже на Пловдив заедно ще се качат на червена Хонда. Точно в 13 часа от общината областният управител Здравко Димитров и кметът Иван Тотев ще се отправят към емблематичното рокерско кафене ”Вагабондс” на ул.”Ген. Данаил Николаев” за среща с рокерското братство. От там всички дават газ към Панаира, където ще се проведе „Феър мото шоу”.

До 15 април в града продължава и Пролетният панаир на меда, пчелните продукти и техните производни. Идват производители от цялата страна. Павилионите са на пл. Централен /пред входа на Централна поща.

Със събития ще е пълен петъка и в Авиобаза Крумово. Поводът е Деня на авиацията и космонавтиката - 12 април и първата годишнина от въвеждането на специалност, свързана с авиацията в Техническия университет - филиал Пловдив.

Програмата: 9,30 часа - Авиационен музей - с военни почести, духова музика – полагане на венци пред паметника на загиналите авиатори. После ще има демонстрационни полети в изпълнение на 10 самолета от леката авиация.

От 14,00 часа честването се премества в ТУ, където ще има конференция посветена на авиацията и фотоизложба.

За арменците и католиците днес е тъжен ден-Разпети петък.

Регионалния исторически музей ни предлага още едно петъчно преживяване. Въстаническо знаме от Мараша е експонат на месец април. От пловдивската махала Мараша произхождат много революционни дейци. Свидетелство за техния дух е въстаническото знаме. То е част от темата „Априлско въстание”, подредена на третия етаж в експозиция „Българско Възраждане” на ул. "Цанко Лавренов" № 1 в Старинен Пловдив.

В Държавна опера-Пловдив тази вечер ще има Симфоничен концерт. Тел. на билетната каса: 032 625 553