Новият лидер на БСП ясен по изгрев слънце в неделя

Архив София

20-05-2012, 01:45

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Финалната битка за председателското място в партията ще бъде между Сергей Станишев и общинския съветник от София Георги Кадиев, след като бившият президент Георги Първанов си направи самоотвод.

С изгрева на слънцето в неделя вероятно ще стане известен и новият лидер на БСП.

Това се изясни, след като до момента все още не е започнало гласуването за председател на партията и Национален съвет на 48-ия Конгрес. Делегатите вече започнаха да се редят в залата, за да дадат вота за избранника си. Все още обаче не са донесени бюлетините с имената на двамата кандидати.

Както е известно, финалната битка ще бъде между настоящия лидер Сергей Станишев и общинскя съветник от София Георги Кадиев. Дългоочакваният сблъсък между актуалния председател и бившия президент Георги Първанов няма да се състои, тъй като екс-държавният глава си направи самоотвод по-рано тази вечер.

След като получат бюлетините, няколкостотин делегати на Конгреса ще трябва да дадат предпочитанията си, а след това трябва вотът за бъде преброен. Затова резултатът няма да бъде известен по-рано от 5,00-6,00 часа в неделя.