Уникална фланелка на Владо Николов на търг в подкрепа за Петьо Узунов

Архив Пловдив

20-06-2012, 21:39

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Инициативата е на бившия младежки национал Венцислав Трифонов

Бившият младежки национал по волейбол Венцислав Трифонов дарява екип на Владо Николов за благотворителния търг в подкрепа на тежко контузения негов колега Петър Узунов, разбра ПловдивУтре. Венци, който също е пловдивчанин и юноша на Виктория Волей, се включва по собствена инициатива в дарителската кампания за скъпата рехабилитация на Узунов.

Въпросната национална фланелка на Владо Николов е с номер 11 - същият номер, с който и самият Венци игра в младежкия национален отбор миналата година.

Интересното е, че Трифонов печели този екип като награда за най-висок отскок на пловдивския волейболен турнир Дерби Къп през 2008 година. Тогава талантът е само на 16 години и дори със скъсан минискус успява да достигне завидните 352 сантиметра.

Венци дарява националната фланелка на Владо Николов в комплект с шорти, а стартовата цена за наддаване е 200 лв. Парите от продажбата ще отидат за изключително скъпата рехабилитация на Узунов в турската болница Аджъбадем, уточниха пред ПловдивУтре организаторите на проявата от Гражданска инициатива „ЗА ДЕЦАТА”.