Хубавата Мария прободена поне 5 пъти, фатален е удар в сърцето

Крими

04-09-2012, 00:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Вчера Симеон е разпознал убиеца по снимки, които криминалисти му показали в болницата

Красивата управителка от Самоков Мария Златанова е намушкана 5-6 пъти в гърдите, но фаталната рана е в сърцето, пише "24 часа" по данни на експерти.

30-годишната жена бе заклана пред очите на 18-годишния си приятел в джипа му "Ауди Q7" на метри от хотел "Гларус" в Слънчев бряг предната вечер.

Жертвата Мария Златанова е от Самоков и е управител на двата бара в хотелския комплекс. Приятелят й Симеон Куминков от Несебър е ранен, но след животоспасяваща операция в Бургас състоянието му е стабилизирано.

Няколко часа след трагедията експолицай е задържан за убийството. Това е бившият служител на РПУ-Несебър, Михаил М. Наскоро той бе уволнен заради разпространение на фалшиви винетки. Преди да го отстранят заради участие в контрабанден канал, захранвал с ментета цялата страна, младият мъж работел към Охранителна полиция в Несебър.

Михаил бил сред кандидатите на кастинг за кримисериала "Под прикритие",
който се проведе в края на август в Слънчев бряг.

Според криминалисти убийството е извършено заради неизяснени отношения между него и жертвата, а основен мотив за престъплението е жестока ревност от страна на бившия полицай.

Той сам се предал на доскорошните си колеги в Несебър. Намерен е и ножът, с който жената е убита, съобщиха от полицията.

Кървавата драма се разиграла малко след 1 ч през нощта в понеделник, когато смяната на красивата Мария свършила. Тя извървяла последните си стъпки заедно с 12 г. по-младия си приятел Симеон, който е футболист. Той дошъл в хотела да я вземе. Двамата излезли през централния вход на хотела, като минали през просторното фоайе. Били в добро настроение, взели си довиждане с администраторките. Насочили се към малък паркинг вляво от хотела. Там бил джипът на младия футболист.

Секунди след като се качили вътре, изневиделица изникнал мъж с нож в ръка. Той започнал да мушка Мария в гърдите. Симеон се протегнал да я защити, но убиецът го пробол в дясната подмишница и избягал. Младежът направил няколко крачки, но усетил слабост и за малко загубил съзнание. Прилошало му от кръвозагубата, тъй като острието засегнало важен кръвоносен съд. Докато чакали линейка, Симеон държал любимата в ръцете си.

Когато персоналът разбрал какво се е случило, една от администраторките се опитала да направи изкуствено дишане на ранената, но тя издъхнала, преди да дойде линейката.

"Мария беше много хубаво момиче, всички скърбим, оставете ни с мъката", каза млада жена от бара на хотела вчера. Останалите й колеги отказаха да говорят.

"Жалко че все на добрите хора им се случва най-лошото, а разни изроди се разхождат на свобода", сподели колежка на убитата. За 18-годишния Симеон момичето отсече: "Това е възможно най-свестният мъж, когото Мария можеше да срещне. Спортува, не пие, няма мутренски изпълнения около него."

Раненият Куминков е футболист в представителния отбор на Несебър. Няколко часа преди трагедията той дори е бил на мач в Стара Загора, където отборът на Несебър от Югоизточната "В" група игра срещу "Верея". Куминков обаче останал резерва. Семейството му е заможно, живее на пъпа на Стария Несебър. Баща му пътувал с корабите.

"Пациентът е с прободно-порезна рана, намушкан е с дълъг остър нож в областта на дясната предмишница. Засегнати са мускули, нерви и кръвоносни съдове, но след операцията те са възстановени. Функцията на ръката е запазена, няма опасност за живота на пациента", каза главният лекар от отделението по съдова хирургия в бургаската болница д-р Валентин Василев. Футболистът е контактен. Бил е разпитан от разследващите, но все още е в стрес. Имал светли петна в паметта и дезориентация, но според лекари това е временно.

"Умът ми не го побира, Мария не беше конфликтна личност. Напротив, много разбрано и хубаво момиче. Работи като управител тук всяко лято, вече близо десетина години, а доколкото знам, през зимата е на планинските курорти. Двамата с приятеля й Симеон са били на бара в нощта на убийството, заедно са излезли от хотела. Обадили са се на портиера да им вдигне бариерата на алеята, за да излязат с колата. Той обаче не е видял нищо, защото от неговото място няма добра видимост", коментира управителят на хотелския комплекс Христо Чапкънов.

И вчера по обед луксозният джип "Ауди Q 7" на младия футболист остана на паркинга, където е станало убийството. Предната дясна седалка, на която е била Мария, бе цялата в кръв, алени следи имаше по вратата на колата и асфалта. Мястото се наблюдава от две видеокамери.

"Проверяваме записите, работим по горещи следи", каза шефът на полицията в Бургас Калоян Калоянов вчера.

До късния следобед не беше ясно дали на задържания е повдигнато обвинение. Разследването срещу него за разпространение на фалшиви винетки не е приключило. Каналът бе ударен от ДАНС и бургаски антимафиоти в края на май т.г. Тогава се оказа, че в схемата са участвали няколко военни от поделения в Бургаско и полицай от РПУ-Несебър, чиято роля е била основно продажбата на ментетата. Според МВР нелегалната мрежа за винетки е ощетила държавния бюджет с над 2,5 млн. лв.

Симеон разпознал нападателя

"Синът ми се обади рано сутринта вчера и ми каза само, че е добре, но ръката му е ударена. Много е разстроен. Разбрал е от интернет, че приятелката му е издъхнала, ние криехме от него", сподели майката на ранения Симеон Стойка Куминкова. 
Жената разказа, че Симеон и Мария били заедно от 3 месеца, родителите знаели за връзката им.

"Не се притеснявах от разликата във възрастта, проявих разбиране, защото виждах, че Симеон е много щастлив. Той никога не ми е споделял, че някой заплашва него или Мария" , разказа майката.

Според нея, преди да тръгне със сина й, 30-годишната Мария имала връзка със съвсем друго момче от Несебър.

Вчера Симеон е разпознал убиеца по снимки, които криминалисти му показали в болницата, научи "24 часа". В първите минути след нападението момчето дори не разбрало какво става.

Накрая изглеждаше щастлива

Най-накрая изглежда щастлива, коментират дни преди убийството на Мария приятелите й във фейсбук. Поводът са фотоси на момичето в социалната мрежа. На 29 август тя е публикувала снимка с приятеля си, на която той се е скрил зад нея. "Хубаво е да видиш някой наистина щастлив", пишат приятелите.

На коментар под черно-бяла фотография: "Тук си истинска", Мария отговорила: "Къде не съм".

В интернет тя е споделила снимки, на които пише: "Не е вярно, че очи, които не се виждат, се забравят. Там, където има любов, нищо не се забравя". Цитатът е харесан от приятеля й Симеон. Тя му е посветила и друга мисъл: "Когато любовта не е лудост, значи не е любов". Момичето цитирало и Конфуций: "Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце". Мария смятала, че "всичко се случва с причина".

От фотоси в албумите й става ясно, че тя е от ЦСКА. Сложила е в профила си и една от песните на агитката на отбора. Има и нощна снимка на Пловдив. Мария го нарича "най-хубавия" град.

В последните дни от живота си тя се вълнувала от песни като Beverly Craven - Promise Me, Chambao -Mi primo Juan, Chambao - Pokito a Poko.